• Conditioned Air Commercial Retrofit
  • Conditioned Air Commercial Retrofit
  • Conditioned Air Commercial Retrofit
  • Conditioned Air Commercial Retrofit
  • Conditioned Air Commercial Retrofit
  • Conditioned Air Commercial Retrofit

Commercial Retrofit at Conditioned Air

PBS Contractors was proud to have worked on the commercial retrofit at Conditioned Air on Mercantile Road in Naples, Florida. This 20,000 square foot neo-industrial style warehouse nearly doubled Conditioned Air’s production and showroom facilities. Architectural Network handled the Design and Hole Montes, the Engineering.

Building Design

A welcome challenge and unique project, the interior design for the commercial retrofit at Conditioned Air included the building’s framework and industrial structure. Steel beams and exposed floor joists weave through the offices, accented by Tektum ceiling panels – which help reflect light and soften sound. With reflective lighting systems and cool shades of lavender, the offices are ergonomically comfortable for staff. Sixteen opaque Kal-wall skylights bring in natural lighting, without the heat of the sun. Floor to ceiling windows were added to give both the interior and exterior offices an open feeling. Cem-stone panels line the hallways, alternating with diamond plate accents and galvanized steel doors. etched stained concrete and truncated dome floor tiles cover the floors. Custom cabinetry incorporates multiple textures throughout the building.

Service

Not only was this commercial retrofit at Conditioned Air challenging construction wise, it offered ample opportunity to serve. Not just Conditioned Air, but the Architect, Engineer and County Inspectors as well. Unique in it’s design, PBS excelled when faced with several opportunities to work hand in hand with the other construction professionals on the project all with the goal of reaching the move in date for Conditioned Air.

I’m so glad I assembled a great team of professionals for this project who understood the importance of the tasks at hand. From Hole Montes for the civil engineering, Architectural Network for the creative deisgn and, of course, PBS for a smooth construction process, everyone understood the vision and importance of the project to us. We’re glad to start our next chapter in this facility.” Theo Etzel

Related Entries